Skip til indhold
Derfor kan gavekortet give sure og skuffede medarbejdere!

Derfor kan gavekortet give sure og skuffede medarbejdere!

Derfor kan gavekortet give sure og skuffede medarbejdere:

(opdateret oktober 2020)

Pas på gavekortet
Der er snart julegavetid, og det er årets højdepunkt for mange medarbejdere, noget de ser frem til år efter år og har store forventninger til. Det er også tiden hvor virksomheden kan værdsætte medarbejderens gode indsats igennem året, eller at vise at man sætter pris på sine ansatte.

Mange firmaer og chefer har i dag så travlt, at de ofte vælger en nem og populær løsning, nemlig at give et GAVEKORT. Medarbejderne kan så selv vælge deres julegave og derved undgå, at gaven ikke falder i medarbejdernes smag. Og tanken er god nok, men den går som hovedregel ikke i forhold til SKAT.

Det kan have store skattemæssige konsekvenser for medarbejderen, og derved bliver den fine gestus fra firmaet pludselig et irritationsmoment, når SKAT beskatter gavekortet som almindelig lønindkomst hos medarbejderen - og derved får gaven en negativ ”mislyd”.

Køb firmajulegaver og undgå bøvl
Så for at være på den sikre side, og undgå ”mislyde” så køb en gave i stedet for et gavekort, og derved få glade og taknemmelige medarbejdere.

Det vil måske give den gaveansvarlige lidt mere arbejde, men med en gave som har et personligt præg, sender virksomheden også et signal om, at virksomheden vil det bedste for sine medarbejdere, og derved vise hvad virksomheden står for.

Der findes mange firmaer der tilbyder forskellige gaveløsninger, som man kan bruge til at guide sig igennem for det rigtige valg. Vi hos Kun Det Bedste har specialiseret os i unikke gaveløsninger, hvor vi altid tager udgangspunkt i virksomheden og dens medarbejdere, for kun på den måde opnår vi, at julegaven bringer det budskab den skal bringe - nemlig en glad modtager.

Hos Kun Det Bedste står vi klar til at hjælpe og rådgive dig og virksomheden. Drejer det sig om en lille erkendelighed eller en gave der rammer max. budgettet, har vi en løsning, som vil begejstre.
Se meget mere her https://kundetbedste.com/collections/firmagaver

Hvor meget må der købes for ?

Mange virksomheder tror, at det maximale julegave beløb er kr. 500,- men i dag er det sådan, at man må give julegaver for kr. 900,- og op kr. 1200,- hvis der ikke er givet øvrige gaver i løbet af året (Opdateret oktober 2020).

Revisoren Hostruphus udtaler:
Det er Julegavetid! Skal dine medarbejdere forsødes med en julegave fra virksomheden, er det vigtigt at have styr på hvor meget virksomheden må give uden medarbejderen skal beskattes af gaven.

Grænsen for at julegaven er skattefri er 900. inkl. moms. Har medarbejderen ikke modtaget andre former for skattepligtige personalegoder eller gaver i året, kan medarbejderen modtage en julegave på op til 1.200 kr. inkl. moms uden det udløser beskatning.

Vær opmærksom på at gaver i form af gavekort i langt de fleste tilfælde vil udløse beskatning.

Afgørelse fra Landsskatteretten - Du skal betale skat af gavekort modtaget af firmaer!
Landsskatteretten har ved afgørelse fastslået at gavekort givet i firmagave skal beskattes efter samme regler som beskatning af kontantgaver. Landsskatteretten har givet Skatterådet medhold i en afgørelse omhandlende, hvorvidt gavekort givet i firmagave til medarbejdere skal beskattes efter samme regler som kontantgaver.

Der er især tale om gavekort til de såkaldte gavekortportaler, som giver modtageren af gavekortet en meget bred mulighed for at vælge, hvordan gavekortet skal udnyttes og, hvor modtageren i tillæg selv kan supplere beløbet på gavekortet, hvis man ønsker en genstand eller oplevelse, som er dyrere end gavekortets pålydende.
Dette mener Landsskatteretten, er at sidestille med, at modtage et kontantbeløb og det skal derfor beskattes.
Hvis arbejdsgiveren vælger at købe en specifik ting til sin medarbejder, f. eks. en vase, i anledning af en bestemt begivenhed, f. eks. fødselsdag eller jul, så skal gaven ikke beskattes. Heller ikke selvom medarbejderen med det samme kan returnere elle ombytte gaven til et tilgodebevis, eller til kontanter.
Gaven skal heller ikke beskattes på trods af, at medarbejderen ligesom ved gavekort, mod ombytning af gaven til et tilgodebevis kan supplere beløbet, for at købe en dyrere genstand.

Hvis gavekortet har et meget specifikt pålydende f. eks., at gavekortet gælder til køb af en bestemt vase, sker der dog ikke beskatning. Gaver der ikke er kontantbeløb eller uspecificerede gavekort er aldrig skattepligtige, hvis deres værdi ikke overstiger 900 kroner.

På SKATs hjemmeside k
an man læse nærmere om reglerne for beskatning af firmagaver.

Husk, tænk jer godt om inden I tager beslutning om hvad jeres medarbejdere skal have til jul i år. Kontakt os, og lad os gøre jeres julegavekøb til en sikker fornøjelse og glæde for alle.

Forrige artikel Årets Julebrændevin er – Njord Gin
Næste artikel Black Friday 2015

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises

* Krævede felter