Skip til indhold
Kvalitets Rom på hylderne hos Kun Det Bedste, til Danmarks Bedste Priser.

Kvalitets Rom på hylderne hos Kun Det Bedste, til Danmarks Bedste Priser.

Kvalitets Rom på hylderne hos Kun Det Bedste, til Danmarks Bedste Priser.

Os hos Kun Det Bedste er glade for, at vi nu har fået mange lækre rom på hylderne og kan imødekomme en stor efterspørgsels fra mange af vores kunder.

Der er Rom fra Puntacana Club, Oliver's, Don Papa, Ron Quorhum og der kommer hele tiden nye til, men altid med det for øje, at de skal byde på noget særligt og kun Rom af høj kvalitet vil finde vej til vores hylder og dermed dit Barskab.

Rom tønder

Rommens Historie er spændende:

"Født i smerte, genfødt til glæden" er et lettere omskrevet citat fra Dave Brooms bog "Rom". Citatet refererer til rommens farverige og til tider dystre forhistorie som valuta for handel med slaver, smuglervarer og krigsafrodisiakum for sørøvere og til i dag hvor rommen igen er blevet populær. Flere og flere mennesker opdager, hvordan mørk lagret rom sagtens kan følge, og i mange tilfælde overgå, cognac og whisky, når det gælder smag, finesse, dybde og kompleksitet.

Rom er verdens mest alsidige drik, den har ikke et traditionelt geografisk tilhørsforhold, som Whisky der traditionelt bliver fremstillet i de keltiske lande, Vodka som traditionelt bliver fremstillet i de slaviske lande, Tequila der er Mexicansk og Cognac der hører til i et bestemt område i Frankrig. Rom bliver fremstillet i hele verden, lige fra Australien til Tyskland, England og USA, men de mest berømmede rom stammer fra Latinamerika og ikke mindst Caribien.

Rom er ikke bare geografisk alsidig, selve drikken er mere mangfoldig end nogen anden drik. Rom spænder fra helt klar rom (hvid rom), som man typisk bruger til drinks og cocktails til såkaldt "flavored” rom, hvor man har tilsat smagskomponenter som citron, karamel, kokos og til fadlagrede mørke rom, som varierer i farven fra de lys gyldne til de helt dybt mørkebrune og i alder fra 2 til over 30 år. De lagrede rom opdeles endvidere efter stil og produktionsmetode, en ren videnskab som vi har nydt at studere. Udover de nævnte typer kan også nævnes den såkaldte overproof rom, som er kendetegnet ved en meget høj alkoholprocent.
Fællesnævneren for alle ovennævnte typer af rom er sukkerrøret. Et EU direktiv beskriver rom som "en alkoholisk drik lavet af destillater fra enten sukkerrørsmelasse, sirup lavet på sukkerrør eller sukkerrørsjuice". Rom er selvfølgelig meget mere end denne simple formular, hvilket vi håber at vores valg af rom vi tilbyder dig, beviser dette.

Rom fra Ron Quorhum:

Rom - Ron Quorhum 30 Aniversario

Ron Quorhum er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.

Ron Quorhum er en moderne premium romserie, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle cubanske produktionstraditioner. I denne serie af rom har man både brugt rom destilleret på en base af sukkerrøsjuice samt melasse. Derudover har man ligeledes brugt to typer egetræ under lagringsprocessen, herunder amerikansk egetræ samt fransk egetræ. Man kan på denne måde sige, at den spanske romtradition møder den franske og har skabt en hybrid, men den uovertruffen fylde og kompleksitet.

Under hele lagringsperioden på de såkaldte Solera-systemer bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter.

Oliver & Oliver er kendt for at benytte forskellige ”blendekomponenter”. De har fx et komponent som kaldes ”moderrom” og et komponent der kaldes ”compuesto”. Moderrommen indgår i stort set alle deres aftapninger og har en gennemsnittelig alder på 25 år. Dette tilfører masser af dybde og sødme til de forskellige serier af rom. Compuesto’en er en meget gammel rom med masser af egetræssmag og bittertanniner, som i sig selv ikke er behagelig at drikke, men som tilfører en masse kompleksitet til det endelige blend.

Rom - Ron Quorhum

I Quorhum-serien finder du både en 12, 15, 23 og 30 års solera-udgave og nye aftapninger i serien er under udvikling. 

Rom fra Don Papa:

Rommen er gæret og destilleret på filippinske sukkerrør og lagret på amerikanske egetræsfade. Lagring foregår for foden af Mount Kanlon på øen Negros i det sydlige Fillippinerne, hvor den ligger i minimum 7 år før den blendes og tilsættes en lille smule vanilje, efter filippinsk tradition. 

Don Papa hos Kun Det Bedste

Rom fra Oliver's Exquisito

Der er tale om flot repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Den Dominkanske Republik, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske "Roneros". Basen for denne rom er et destillat fra 1995, blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blanding er overført til solerasystemet.

Rom - Oliver's Exquisito 1995 Solera

Generelt om Puntacana Club:

Puntacana Club rommen har i mange år været et mærke, som romproducenten Oliver & Oliver kun har solgt på hjemmemarkedet, Den Dominikanske Republik, hvor den har opnået kultstatus. Efterspørgslen fra hjemvendte turister i Europa har skabt en "pull-effekt", således at Oliver & Oliver nu har fraveget deres strategi og med behørig national stolthed introducerer rommen på det Europæiske marked.

Kun Det Bedste er stolte over at have fået rommen på vores hylder og dermed kan præsentere danskerne for denne perle af en caribisk rom, hvor pris og kvalitet går op i en højere enhed. Der er næppe en rom på det danske marked, hvor man får mere kvalitet for pengene.

Rom - Puntacana Club Esplendido V.S

Forrige artikel Mød Kun Det Bedste på Silkeborg Vinfestival 2016
Næste artikel Ingen bull s***, kun whisky!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises

* Krævede felter