Skip til indhold
Påskeæg tradition - historien om påskeæg

Påskeæg tradition - historien om påskeæg

Hvor meget kender du egentlig til påskeæg traditionen til påske og påskeharens historie? Ved du, hvornår man giver påskeæg, og hvorfor man overhovedet giver dem? Har du nogensinde tænkt på, hvor påskeharen egentlig stammer fra? Alle disse spørgsmål vil vi forsøge at give dig svar på, så du er godt forberedt til din næste påskefrokost, hvor du kan blære dig med din viden eller næste gang et barn spørger dig ud om påskeharen.

Hvornår er der påske?

Tidspunktet for påske afhænger af to fænomener - fuldmåne og jævndøgn. Påsken ligger derfor ikke på nogle bestemte datoer, men skifter fra år til år. Beregningerne omkring hvornår påsken ligger blev fastsat af kristne for over 1600 år siden. 

I 2022 ligger påsken således:

  • 4. april er det Skærtorsdag 
  • 15. april er Langfredag
  • 17. april er det Påskedag 
  • 18. april er det 2. Påskedag

Hvor stammer påskeharen fra?

Man ved ikke helt præcist, hvorfor påskeæg traditionen med påskeharen opstod, men spekulationer går på, at haren blev symbol på påsken på grund af dens frugtbarhed og evne til at føde et meget stort kuld af unger. Ægget og påskeharen passer dermed sammen ift den symbolik som de begge har, og derfor er det haren som kommer med påskeæg. 

Traditionen kommer oprindeligt fra Tyskland og Holland i 1700-tallet, og i dag har traditionen udviklet sig til chokoladeæg i stedet for æg, som både børn og voksne elsker at spise. Mange voksne gør det til en leg at gemme påskeæg fra haren i haven eller huset, så børn kan hygge sig med at finde dem.

Hvornår får man påskeæg og hvorfor giver man dem?

Ifølge påskeæg traditionen giver man påskeæg påskesøndag, men i princippet kan man give påskeæg som gave i hele påsken i dag. 

Traditionen omkring æg stammer fra dengang vi fastede op til påsken. Man måtte blandt andet ikke spise æg under fasten, så når fasten sluttede, fejrede man det med masser af æg, som man havde dekoreret med flotte farver og foræret hinanden. I dag har traditionen udviklet sig lidt, så vi i stedet nøjes med at farve og dekorere æg i stedet for at spise dem. Til gengæld spiser vi så i overflod nogle lidt sødere æg, også kaldet påskeæg, som ofte består af chokolade, nougat og marcipan, og som smager himmelsk. Med et påskeæg kan du glæde en god ven, familiemedlem, barn, kollega, ansatte eller kunder, hvis du ejer en virksomhed.

Gør påskeæg til en tradition på din arbejdsplads

Går du og overvejer at gøre det til en god tradition at glæde dine medarbejdere med et lækkert chokolade påskeæg til påske hvert år? Det vil helt sikkert være en succes og en dejlig overraskelse, som dine ansatte helt sikkert ikke regner med! Med et lækkert påskeæg kan du sende dine medarbejdere på en velfortjent påskeferie.

Hos Kun Det Bedste er det nemt at bestille påskegaver og chokoladeæsker til dine ansatte, og jo flere du bestiller, jo mere mængderabat får du også.

Forær et påskeæg til din kunder

Vil du gerne skille dig ud fra mængden og huskes for noget særligt? Så er det slet ikke nogen dum idé at begave dem med lækre påskeæg og påskegaver pakket flot ind med et fint kort og en hilsen fra virksomheden. F.eks. kunne det være et flot Summerbird påske æg. Du kan læse mere om kundegaver, og hvad vi ellers tilbyder af sammensatte og lækre gavekurve, som du kan forære dine kunder til enhver lejlighed.

Hvad består Kun Det Bedstes påskegaver af?

Du kan læse mere om vores påskegaver og chokoladeæsker og se, hvad de indeholder af godter og lækkerier. Vi har både traditionelle påskeæg i chokolade og de mere utraditionelle med lakrids, karamel og vingummi, så der er noget for enhver smag. Vi tilbyder også at pakke påskeæggene ind og skrive et kort. 

Det er nemt at bestille påskeæg til dine ansatte, kunder, eller kære hos Kun det Bedste, og er du erhvervskunde får du fri levering

Leder du efter gaveidéer til andre højtider og lejligheder, har vi hos Kun Det Bedste et stort udvalg som du nemt kan lade dig inspirere af - og husk at julen varer lige til påske og at du kan finde vores store udvalg af julekalendere her.

God fornøjelse og god påske!

Forrige artikel Rosarios Guide til Ibérico Skinke
Næste artikel Champagne til nytår - den ultimative champagne guide

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises

* Krævede felter