Skip til indhold
Tre lækre drinks med gin

Tre lækre drinks med gin

Lange dage med høj sol er indenfor rækkevidde. Sommerferien er booket, og de fleste af os drager snart afsted. En nem og hurtig måde at komme hurtigt i sommerstemning, er med en iskold drink. Vi har udvalgt tre forskellige opskrifter med gin som base. Gin er nemlig den type spiritius, der er mest velkendt verden over. Og det er der en god grund til. Ikke nok med at gin er en super alsidig form for spiritius og kan bruges i kombination med utallige ingredienser, så er gin også den spiritus som anses for at have den mest behagelige smag i sin reneste form.

Den klassiske Gin Hass

Vi starter ud med Danmarks stolthed - Gin Hass. Drinken der oprindeligt stammer fra Fyn, blev opfundet af den danske bartender Kim Hass og fremstår i dag, som en af de mest velsete drinks landet over. Gin Hass består af mango sirup, lemon sodavand og gin. Vi har valgt Daffy’s gin som basen for vores Gin Hass, da dens niveau af enebær går godt i spænd med syren fra lemon sodavandet.

Start med at fylde et højt glas med isterninger. Tilsæt herefter:

 • 4 cl Daffy’s gin
 • 10 cl lemon sodavand
 • 1-2 cl mango sirup eller lemon lemonade, alt efter hvor sød du ønsker den

Valgfrit: pynt med mynte og en skive citron eller appelsin.

Gin & Tonic Royal

Vi kører videre med en spændende opskrift på en drink med champagne og gin. En meget speciel kombination, men som fungerer utrolig godt i en G&T Royal. Denne opskrift er baseret på Njord Gins ComeBack Quinine. En særlig gin som kom til verden, da Njord turnerede landet rundt med deres cocktailbar. Her opfandt Njord Gin deres helt egen tonicsirup, som blot skulle blandes med danskvand. Dens urter er basen for Comeback Quinine, som også er tilsat tonic-siruppen efterfølgende. Derfor skal der til ginen kun tilsættes danskvand - og så er du sikker på, at tonicen matcher ginen.

Du skal bruge følgende ingredienser:

Ingredienser til champagnesirup:

 •   200 ml tørre mousserende bobler
 •   200 g sukker

 Fremgangsmåde:

 1. Varm ingredienser til champagnesirup i en gryde, indtil alt sukker er opløst. Lad derefter afkøle.
 2. Fyld glasset med is.
 3. Hæld gin og champagnesirup i glasset og omrør.
 4. Hæld derefter danskvand langsomt i.
 5. Rør forsigtigt for at kombinere.
 6. Pres citronskal henover glasset og drop den ned i cocktailen.

Gin & Tonic - med et twist af pink

Denne opskrift er i princippet en klassisk Gin & Tonic. Men hvis du også føler, at den traditionelle variant godt kan gå hen og blive en smule kedelig, så har vi her et lille tip til at spice tingene op. Normalt bruger man Angostura til at give drinken et pink skær, men hvis du benytter vores Herbie Pink Gin vil du opnå præcis samme effekt. 

Find et højt glas og fyld det til kanten med isterninger. Tilsæt nu følgende:

Voilà - og god sommerfest!

Gå på opdagelse i vores store udvalg af gin, hvor du finder Herbie Gin og en lang række andre velkendte mærker.

Mangler du inspiration til snacks til drinksne, kan du gå på jagt hos de populære sager fra bl.a. Lakrids by Bülow eller Svend Michelsen chokolade. 

Næste artikel Sommerdrink anno 2019: Sparkling Tea Spritzer

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises

* Krævede felter