Skip til indhold
Pastaret med caviar

Pastaret med caviar

Opskrift på pastaret med caviar

Nem mad de bedste råvarer

Når man arbejder med de bedste råvarer, er det vigtigt at sætte disse i scene, og ikke lade dem overdøve af andet. Derfor lyder rådet: keep it simple. Det er netop det vi gør i denne pastaret med årstidens fisk og caviar en masse. Spis det en weekendaften, hvor smagen skal være god, men tiden er knap. Du får en sublim madoplevelse, hjemme i dit eget køkken.

Ingredienser (til 2 personer):

2 dl hvidvin eller champagne (og drik resten af champagnen til måltidet)

1 kvist frisk timian

1 skalotteløg (zittauer kan også bruges)

1 laurbærblad

4 stk. peberkorn

150g creme fraiche 38%

100g saltet smør

1 citron

300g pasta af højeste kvalitet (den skal være lavet med æg) - vi foretrækker fettuccine eller tagliatelle til retten.

1 dåse caviar (vælg din favorit, om du er til Russian style, økologisk caviar regulær eller Excellsius - 15g er nok til 2 personer) 

2 stykker hvid fisk af 200g hver (spørg din fiskemand til årstidens fisk - vi har anvendt kuller)

 

  1. Start med at sætte essensen til saucen over: reducer hvidvinen/champagnen i en gryde sammen med hakket skalotteløg, timian, laurbær og peberkorn.
  2. Sæt en stor gryde med vand med rigeligt salt i, over at koge. Vandet skal smage som havvand.
  3. Når essensen er reduceret til ca. 0,5 dl sigtes den.
  4. Varm en pande godt op til din fisk. Når panden er varm hældes lidt god olie på. Vi anbefaler vores favorit olivenolie med mild smag. Steg herefter fisken ved middelvarme på den ene side. Når fisken har taget farve tilsættes en god klat smør (hellere for meget end for lidt). Og hæld kontinuerligt smør over fisken. Når fisken er næsten færdig tages den af varmen og trækker færdigt.
  5. Kog din pasta efter anvisning - husk, den skal være al dente.
  6. Nu skal saucen monteres: rør først ca 3 spsk creme fraiche i saucen. Herefter kommes den kolde smør i lidt af gangen, indtil du opnår en god konsistens. Smag saucen til med salt og frisk citronsaft.
  7. Nu er du klar til at anrette. Kom pastaen på først, læg din fisk ovenpå og hæld sauce udover fisken. Kom til sidst en god klat kaviar på toppen. Voilá - pastaret med caviar.

Hvad er forskellen på de forskellige typer caviar?

Fælles for de typer af caviar er at æggene kommer fra en stør. Støren er mindst 10 år gammel før man "høster" caviaren fra den. Inden da bruger man ultralyd på fisken, for at sikre at æggene er store nok til de forskellige typer af caviar.

Russian Style

Den klassiske caviar: saltet hårdt for konservering. Smagen er klassisk "fisket" og med kraftig salt.

Økologisk caviar fra RioFrio

Når en caviar er økologisk, er fiskene opdrættede. Mange vil nok diskutere om det mest økologiske burde være vildtfangede fisk - men instanser har besluttet, at for at fisk kan være økologisk, skal de være under opdræt. Dette skyldes det høje indhold af kviksølv i havene, som skyldes forurening. Ved at opdrætte selv, kan indholdet af kviksølv mindskes.

Udover hvordan fiskene er opdrættet, er smagen også anderledes. Vi har valgt den økologiske caviar fra RioFrio, som har en meget ren smag. Smagen er mindre saltet, og meget frisk - sammenlignet med Russian Style caviar.

Excellcius

Når du finder en caviar som har betegnelsen "excellcius", er det fordi at æggene er ekstra store. Du vil derfor opleve en anderledes konsistens i de traditionelle "små" æg. Der er mere at tygge i, men smagen er den samme som den økologiske caviar.

Forrige artikel Sund og forfriskende læskedrik: icetea 🥤
Næste artikel Lakridscookies

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises

* Krævede felter