Skip til indhold
Champagne til nytår - den ultimative champagne guide

Champagne til nytår - den ultimative champagne guide

Er du i tvivl om hvilken champagne til nytår du skal vælge? Du vil helt sikkert gerne imponere dine nytårsgæster med den bedste champagne, men samtidigt skal det også være en champagne for alle. Det er ikke alle mennesker som er til de tørre champagner, og heldigvis findes der alternativer på andre gode bobler som Spumante og Processo, som man også kan nyde både nytårsaften eller bruge som værtindegave

Vi guider dig igennem de forskellige muligheder med tips og tricks, så du bliver helt champagne klar til nytår!

Hvornår drikker vi champagne til nytår?

Nytårsaften er ikke på helt samme måde som juleaften forbundet med en masse traditioner, men i Danmark har rigtig mange mennesker dog mange af de samme traditioner, som er bundet op omkring bl.a. Champagne og bobler. Vi vil gennemgå de forskellige lag af festiviteter og traditioner til nytårsaften med champagne som fællesnævner, og guide dig til, hvilken champagne eller flaske bobler der egner sig bedst til den specifikke aktivitet.

Champagne som velkomstdrink

Når dine gæster skal bydes varmt velkommen nytårsaften, er det oplagt at tilbyde dem et glas champagne eller bobler. Her kan du vælge at gå all in og servere den dyreste og bedste flaske champagne du har, i mens dine gæster stadig er ædru, så I virkelig kan sætte pris på de fine bobler. Et godt bud på en sådan flaske kunne være vores Vintage champagne fra Bollinger fra 2004. Er du på udkig efter et billigere alternativ, er denne Rosé Bollinger også virkelig lækker og smagfuld med en flot lyserød farve. 

Champagne til Dronningens nytårstale

Dronningens nytårstale kl. 18 er blevet en fast tradition for mange danskere at se og for at gøre traditionen ekstra hyggelig, elsker mange at nyde et godt glas champagne dertil. Til denne tradition er der frit valg i forhold til, om man har mest lyst til en sød mousserende vin eller en flaske champagne. Serverer man snacks til talen i form af nødder og chips egner en meget tør champagne sig dog ekstra godt dertil.

Champagne til nytårsforretten

Hvis du ikke kan få nok af  champagne til nytår, er det oplagt at drikke champagne med en forret som passer til dertil. Er du glad for kaviar, er denne Henri Giraud Blanc de Craie ay champagne den mest velegnede. Faktisk blev den i 2014 kåret til ” best champagne choice to drink together with caviar” ved den årlige champagne festival. Flasken er en oplagt champagne til nytår og egner sig også særdeles godt til skaldyr.

Champagne til kransekage når året skydes ind

Selvom mange mennesker ynder at drikke champagne sammen med kransekagen, når det nye år skydes ind, passer kransekage og champagne faktisk utroligt dårligt sammen. Vi anbefaler i stedet at drikke fx et glas portvin til din kransekage, som passer bedre til den søde kransekage. Insisterer du dog alligevel på at ville have et glas bobler til din kransekage, vil vi anbefale at drikke en sød champagne eller en af de lidt sødere mousserende vine som fx denne Epsilon Platinum Spumante, som har et intenst, frisk og frugtigt udtryk. Og er du til de endnu mere søde bobler er en doux champagne eller Processo også et godt bud til kransekagen. Er du eller nogle af dine gæster ikke til den klassiske kransekage, kan du overveje lækker chokolade fra Summerbird

Hvad betyder Brut?

Brut betyder tør, så hvis du vi være sikker på, at din champagne ikke er for sød, skal du gå efter en Brut champagne. En billig champagne som er brut, men kendt for dens lækre smag (champagnen er agent 007s favorit champagne) er Bollinger Special Cuvée udgaven, hvor du virkelig får god champagne for pengene. Hos Kun det Bedste har vi lige nu tilbud på denne lækre champagne, som er den absolut bedste klassiske champagne til prisen og en champagne som aldrig skuffer!

Champagne-udstyr til den smagfulde vært

Champagnekøler 

Du kan lige så godt gå all in nytårsaften og nyde de lækre bobler til fulde. Med en champagnekøler på bordet kan dig og dine gæster hele tiden nyde champagnen som den skal nydes - nemlig kold.

Champagneglas

Vil du servere din champagne i de helt rigtige glas, kan du med fordel tjekke vores Aria champagneglas ud. Måske ser de anderledes ud end de fluteglas, som du plejer at drikke bobler af, og det er der en god grund til. Fluteglas holder på boblerne og champagnen bliver ikke så hurtig varm, men til gengæld får du ikke den fulde smags- og duftoplevelse med disse høje og slanke glas. I stedet bør du drikke champagne af Coupeglas - også kaldet champagneskålen - som udover at være utroligt flotte at se på også giver en bedre smagsoplevelse, fordi der frigives mere duft og dermed smag pga den store overflade på glassene. 

Du skal dog ikke stå og sippe for længe til din champagne til nytår, for boblerne fiser hurtigere ud pga den store overflade, og så bliver champagnen flad. 

Flaskeprop

Er der masser af halvtomme champagneflasker tilbage efter festen, som du bestemt ikke har lyst til at smide ud, kan du bruge denne champagne flaskeprop. Proppen får din champagne til at holde længere i køleskabet, så du kan nyde den lækre flaske bobler over flere gange.

Har du styr på vin til nytårsmiddagen?

For at champagnen ikke stiger jer alt for meget til hovedet for tidligt, skal I selvfølgelig også have en lækker nytårsmiddag. Og når er I færdige med forretten, hvor I måske har nydt en glas bobler, er det blevet vintid for de fleste. Hos Kun Det Bedste kan du finde utroligt runde og gode vine, som vil være perfekte at servere til de fleste hovedretter. Se vores store udvalg af vine hos Kun Det Bedste, hvor du kan finde både Brunello, Amarone, Ripasso og mange andre.

Hvad siger kunderne om Kun Det Bedste?

Med en score på 4,9/5 på Trustpilot er kunderne ellevilde med os, og det er vi selvfølgelig super glade for! Vores navn illustrerer, at vi skal være de bedste og det bestræber vi os på hver dag! Det vigtigste for os er, at vores kunder er glade og tilfredse med vores produkter og services. Vi elsker at få feedback, så tøv endelig ikke med at lave en anmeldelse med ris som ros - det vil vi sætte stor pris på.

Køb champagne til nytår hos Kun Det Bedste

Det er nemt og hurtigt at bestille champagne til nytår hos os. Vi har hurtig levering og fri fragt til erhverv. Er du privatkunde, kan du få leveret din pakke til både pakkeshop og egen bolig. Se vores store udvalg af champagne og bobler i vores webshop

Du kan læse mere om vores handels- og leveringstider her

Vi håber du bliver glad for dine nye varer og rigtig godt nytår!

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 7199 8191, hvis du har spørgsmål omkring vores champagner eller varesortiment. 

Du kan også maile os på info@kundetbedste.com (Vi svarer typisk indenfor 24 timer). Hos Kun Det Bedste står vi altid klar til at hjælpe dig.

Forrige artikel Påskeæg tradition - historien om påskeæg
Næste artikel Julekalender til mænd 2021

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises

* Krævede felter